5 hours ago
WordPress siteleri, kullanıcı etkileşimini artırmak için yorum sistemini varsayılan olarak etkin şekilde sunar. Ancak bazı durumlarda yorumlar, istenmeyen spam içerikler, gereksiz geri bildirimler veya güvenlik riskleri nedeniyle kapatılmak istenebilir. WordPress’te yorumları kapatmak oldukça basittir ve birden fazla yöntemle yapılabilir. Bu yazıda, adım adım yorum kapatma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları ele alacağız.
Öncelikle, WordPress yönetim panelinizden tüm site genelinde veya belirli yazılarda yorumları kapatabilirsiniz. Site genelinde yorumları kapatmak için Ayarlar → Tartışma menüsüne gidin. Bu bölümde “Yeni yazılarda yorumlara izin ver” seçeneği bulunur. Bu seçeneğin işaretini kaldırdığınızda, yeni oluşturduğunuz tüm yazılar otomatik olarak yorum kapalı şekilde yayımlanır. Böylece yeni içeriklerde kullanıcı yorumları devre dışı bırakılmış olur.
Devamı İçin: WordPress Yorumlar Nasıl Kapatılır?
Öncelikle, WordPress yönetim panelinizden tüm site genelinde veya belirli yazılarda yorumları kapatabilirsiniz. Site genelinde yorumları kapatmak için Ayarlar → Tartışma menüsüne gidin. Bu bölümde “Yeni yazılarda yorumlara izin ver” seçeneği bulunur. Bu seçeneğin işaretini kaldırdığınızda, yeni oluşturduğunuz tüm yazılar otomatik olarak yorum kapalı şekilde yayımlanır. Böylece yeni içeriklerde kullanıcı yorumları devre dışı bırakılmış olur.
Devamı İçin: WordPress Yorumlar Nasıl Kapatılır?